Het belang van goed ontbijten

Het belang van goed ontbijten

Veel mensen ontbijten niet. Dat zijn er zo’n een op de drie. Toch is ontbijten belangrijk en kunnen we beter presteren op de werkvloer als we wel ontbijten.  Waarom is ontbijten zo belangrijk, wat zijn de voordelen en wat is nu eigenlijk een gezond ontbijt? Hoe kunnen we goed ontbijt stimuleren? Op deze vragen zullen we een antwoord proberen te vinden. Hopelijk sla je na het lezen van dit artikel je ontbijt nooit meer over.

Geen tijd om te ontbijten

Veel mensen hebben ’s ochtends geen tijd om te ontbijten. Ze springen in hun auto om naar hun werk te gaan en stoppen bij een benzinestation om iets te eten. In de vitrine van het benzinestation vind je niet altijd de meest gezonde producten. In plaats van een bakje yoghurt kies je sneller voor die lekkere appelflap of het ham kaas croissantje.

Je kunt je beter concentreren en je korte termijn geheugen werkt beter

Als je ’s ochtends naar je werk gaat moet je gelijk presteren. Uit onderzoek is gebleken dat het overslaan van het ontbijt negatieve gevolgen heeft voor je korte termijn geheugen en je concentratie. Ook ben je beter in staat om te leren als je hebt ontbeten. Je brein heeft namelijk energie nodig om goed en efficient te kunnen functioneren. Je bent dus productiever als je goed hebt ontbeten.

Wat is een gezond ontbijt?

Een goed ontbijt zorgt is een energiebron voor het lichaam en het bevat alle brandstoffen die het nodig heeft. Veel mensen denken dat een stevig ontbijt niet gezond is, maar het tegendeel is waar. Het zorgt ervoor dat we langer geen honger hebben dus minder snel grijpen naar ongezonde tussendoortjes, wat weer een positief effect op het gewicht heeft. Een gezond ontbijt bestaat uit de ingredienten uit de Schijf van Vijf.  Dat betekent melkproducten, vers fruit, voldoende vocht, volkorenproducten en smeerbare vetten zoals margarine.

Ontbijten op de werkvloer

Het organiseren van een bedrijfsontbijt kan vele voordelen opleveren voor zowel de organisatie als de medewerkers. Een zwerkoverleg of wekelijkse vergadering kan prima gevoerd tijdens een bedrijfsontbijt. De sfeer is ontspannener wat de creativiteit ten goede kan komen. Vaak wordt vergaderen niet gezien als het favoriete moment van de dag en is het moeilijk om de aandacht bij een vergadering te houden. Een goed ontbijt kan helpen om meer uit de vergadering of het werkoverleg te halen.

Bevorderen van een gezonde levensstijl

Een bedrijf heeft belang bij het bevorderen van een gezonde levensstijl bij zijn medewerkers. Het kan zorgen voor minder ziekteverzuim en hogere productiviteit. Door het organiseren van een zakelijk ontbijt kunt u als organisatie het goede voorbeeld geven en laten zien wat gezonde voeding is.

 Sociale functie

Ontbijten levert niet alleen voordelen op voor ons lichaam, het heeft ook een sociale functie. Door samen te ontbijten kan de band tussen de mensen in een team worden versterkt. Het bevordert de samenwerking en zorgt voor een gevoel van saamhorigheid. Daarnaast is het leuk om medewerkers eens te verrassen met een goed ontbijt. Overtuigd van het belang van ontbijten? Organiseer dan eens een zakelijk ontbijt en bestel een van onze heerlijke bedrijfsbuffetten!

2018-10-14T21:16:27+01:00
Ga naar de bovenkant